Spirituele Psychologie

 

Holistisch coach & spiritueel psychologe

Ik ben holistisch coach. Dit betekent dat ik in mijn behandelingen alle relevante factoren meeneem die van invloed zijn op je gedrag. Ik heb niet alleen aandacht voor de mentale aspecten van je gedrag (gedachten en overtuigingen), maar ook voor de lichamelijke, emotionele en energetische aspecten.

Lichaam & geest in balans

Daar waar de reguliere zorg slechts een gedeelte behandelt (de geest), heeft de holistische aanpak aandacht voor lichaam & geest. Zij vormen immers een eenheid. De een kan niet zonder het ander functioneren. Ik zie daarom ieder mens als een uniek wezen en kijk in mijn behandeling ook vanuit een spiritueel perspectief.

Behandeling & klachten

De energie van ieder mens is wel eens in meer of mindere mate verstoord. Dit kan leiden tot klachten. Mijn behandelingen helpen om jouw geest en lichaam weer in evenwicht te brengen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende technieken, zoals healings in combinatie met therapeutische gesprekken. Na de behandeling ontstaat er meer innerlijke rust.

Wat is energetische therapie?

Trauma, emotionele en mentale stress , onverwerkte gebeurtenissen en andere blokkades kunnen opgeslagen worden als negatieve energie in ons lichaam, waardoor we ons minder goed voelen en klachten kunnen ervaren. Energie kunnen we voelen. Als we ons ziek voelen of ergens pijn hebben, zijn we zelf al geneigd onze handen precies daar te leggen waar de meeste energie nodig is.

Energetische therapie vergemakkelijkt het helingsproces door blokkades in ons lichaam op te ruimen, de energie te herstellen, zodat het vrij kan stromen. Ons lichaam komt weer in balans van waaruit het in staat is om op eigen vermogen zichzelf te genezen.

Energetische therapie kan ook helpen om problemen te identificeren voordat ze zich manifesteren als pijn of soortgelijke vervormingen in het fysieke lichaam. Het opent ons bewustzijn op relevante gebieden die we moeten verwerken om ons leven in balans te brengen en gezondheid, harmonie en vitaliteit te behouden.

Holistische aanpak

Natuurgeneeskundige therapeuten werken vanuit een holistische visie dat wil zeggen dat we de mens zien als een geheel van mentaal, emotioneel en fysiek niveau. Alles is met elkaar verbonden. Een klacht of ziekte geeft aan dat de harmonie verstoord is en de behandeling is erop gericht om het evenwicht op alle niveaus te herstellen. Als je langdurig uit balans bent op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kan dit uiteindelijk leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer tot gevolg hebben tot lichamelijk onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes.

De therapie kan ook aanvullend dus naast reguliere en andere alternatieve therapieën worden toegepast. Het is een veilige en natuurlijke behandelwijze.

Energetisch therapeut

Energetische therapeuten zijn op verschillende manieren opgeleid en zullen deze op hun eigen unieke manier combineren. Ik combineer intuïtieve vaardigheden met praktische en theoretische kennis.

Energetische therapie is een holistische benadering die onze subtiele energiesystemen (meridianen, aurische lichamen, chakra’s, nadis) positief beïnvloedt, waar de oorzaak van ons ongemak zich vaak bevindt.

Energetische therapie kan helpen bij klachten als:

  • Verlies en rouwverwerking
  • Stress- en burnout energetische therapie
  • Behandeling migraine
  • Paniekaanvallen 
  • Zenuwaandoeningen 
  • Maag en darm klachten 
>